Лізин (2,6-діаміногексана кислота) — аліфтична амінокислота з вираженими властивостями основи; незамінна амінокислота.
Лізин є однією з трьох найважливіших незамінних амінокислот, які наш організм може отримати тільки з їжі. Він є основою для побудови білків нашого тіла. Лізин — перша з лімітувальних амінокислот, необхідних для засвоєння харчових білків: за його браку, хоч скільки б було білків у їжі, вони однаково не засвоюються. Для побудови білків наше тіло використовує тільки L-лізин. Покращують лізин із риби, м'яса, молочних продуктів, зав'язки пшениці, жита, фруктів і овочів. У рослинних продуктах вміст лізину майже завжди обмежений, тобто навіть малі кількості лізину істотно підвищують харчову цінність цих продуктів
Синтетичний лізин застосовують для збагачення кормів і харчових продуктів.
- Ціна: 106 ₴/кг