Лізин (2,6 — діаміногексананова кислота) — аліфтична амінокислота з вираженими властивостями основи; незамінна амінокислота.
Лізин є однією з трьох найважливіших незамінних амінокислот, які наш організм може отримати тільки з їжі. Він є основою для побудови білків нашого тіла. Лізин — перша з лімітувальних амінокислот, необхідних для засвоєння харчових білків: за його браку, хоч скільки б було білків у їжі, вони однаково не засвоюються. Для побудови білків наше тіло використовує тільки L-лізин. Отримують лізин із риби, м'яса, молочних продуктів, зав'язки пшениці, жита, фруктів та овочів. В рослинних продуктів вміст лізину майже завжди обмежений, тобто навіть малі кількості лізину істотно підвищують харчову цінність цих продуктів.
Синтетичний лізин застосовують для збагачення кормів і харчових продуктів.
Упаковка | |
---|---|
Упаковка | Мішок |
Вага | 25 кг |
- Ціна: 103 ₴/кг